Untitled Document

ARCHÍVUM

Nyílt nap az Országos Széchényi Könyvtárban
2010. január 21.


Az Országos Széchényi Könyvtár 2010. január 21-én, a Magyar Kultúra Napján nyílt napot tart, melynek keretében a látogatók a "Látjátok feleim..." című kiállítás témájához kapcsolódó előadásokon, tárlatvezetésen vehetnek részt.

 

Részletes program és további információk


Kiállítás: "Látjátok feleim." Magyar nyelvemlékek a kezdetektől a 16. század elejéig
2009. október 29 - 2010. február 28.


A Magyar Nyelv Éve programsorozatában az Országos Széchényi Könyvtár nagyszabású kiállítást rendez a magyar nyelv középkori emlékeiből. A kiállítás, melyen minden kiemelkedő jelentőségű nyelvemlék helyet kap, a latin nyelvű oklevelekben szórványosan megjelenő magyar szavakkal kezdődik, s az önálló irodalmi művek létrejöttéig és az írás mindennapi használatba vételéig tart, a magyar nyelvű írásbeliség történetének mintegy félezer évét mutatva be.

További információk

Meghívó


VII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus

A VII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus honlapja elérhető itt.

Meghívó a Reneszánsz tanulmányok mesterszakkal kapcsolatos előadás-sorozatra


Októbertől havonta intézetközi előadások lesznek a késő középkortól a barokkig terjedő időszakról, melyeknek célja a jövő ősszel elinduló Reneszánsz tanulmányok mesterszak előkészítése. Az első találkozó időpontja: okt. 20. (kedd), 16:30. Helye: az A épület földszinti, 047. sz. nagyelőadója. A meghívó és a program itt olvasható.

Meghívó Csehy Zoltán habilitációs előadására


Az előadás címe: A humanista és neolatin kötetkompozíciós eljárások antikizáló technikái Itáliában és Magyarországon, valamint Galeotto Marzio – poeta delle ambivalenze.
Időpont és helyszín: 2009. október 22. (csütörtök) 10 óra, ELTE Bölcsészettudományi Kar, Budapest, VIII. Múzeum körút 4/A. épület, Kari Tanácsterem.
A Szakmai Bíráló Bizottság összetétele: Szörényi László (elnök), Jankovics József (titkár), Déri Balázs, Oláh Szabolcs, Hargittay Emil, Szabó András.